Hvordan husker du Aabenraa?

”Har du først ramt en guldåre, er der ingen ende på Aabenraa” 

                                    - Asmine Kaas, Store Pottergade,1763.I denne byvandring samler deltagerne minder og syn på udvalgte steder i byen. Aabenraadigteren Janus Kodal leder gruppen og sætter minderne i gang med sanseindtryk og egne erindringer. Turens deltagere bidrager med tekst, som indsamles på stedet ved hjælp af deltagernes egne mobiltelefoner. Det er lyrik i bevægelse, levende poesi.


Janus Kodal samler minderne i et voksende, kollektivt erindringsværk: Aabenraakrøniken, som løbende publiceres her.


Vandringen er egnet for både børn og voksne. I august ´22 arrangerede Aabenraa Bibliotek vandringer for voksne og Aabenraa Kommune vandringer for skoleklasser fra Lyreskovskolen, Felsted Skole, Høje Kolstrup Skole og Aabenraa Friskole. 


Som del af et undervisningsforløb får de deltagende skoleklasser besøg af Aabenraadigteren Janus Kodal med en workshop om digte. Vi arbejder med elevernes egne ord og minder, og vi øver os i at læse digte højt. Vi taler om rim, metaforer, vers og strofer – alt det, der gør lyrik til poesi!
"Tak for et par spændende dage. Eleverne i 8. klasse fik godt udbytte af dit oplæg om digte, og de synes, at de fik styr på områder som fx billedsprog og metaforer. De synes også, det svar sjovt at skrive deres erindringer både omkring deres billeder og på byvandringen. Du var god til at fange børnenes opmærksomhed og nysgerrighed. Jeg vil anbefale dig til mine kolleger."   - Tina Arnsbæk, Aabenraa Friskole.